Wij zijn Geert en Lenie en wonen in Soerendonk, gemeente Cranendonck. Vandaar onze kennelnaam; van het Cranendonckse land. Soerendonk ligt in Noord-Brabant, bijna tegen de Belgische grens aan. We wonen samen met onze 6 Rhodesian Ridgebacks Bosi ,Yara ,Baina, Cessey en Soeky en Fenna. 

Onze honden hebben in en rondom ons huis de ruimte om te spelen en te ravotten. Ze horen bij ons gezin en leven in huis. 

Ons hele leven zijn we grootgebracht met honden in de nabijheid, dit waren allerlei rassen, van schotse herdershond tot Laekense herder tot poedel tot Mechelse herder enz.

De Rhodesian Ridgeback was altijd een wens, ik (Lenie) zag deze hond vele jaren terug op een show en heb toen ik eenmaal thuis was direct opgezocht wat voor een type hond dit was.

Wat ons aanspreekt is het karakter, de eigenzinnigheid, trouw aan de baas en hun aanhankelijkheid maar daarnaast hebben ze niet het pleasende gedrag.

Verder vinden we het ook qua uiterlijk een prachtige hond,met een trotse uitstraling.

Onze eerste Ridgeback was Abos, hij kwam in de winter van 2011 in ons leven. Een geweldig mannetje met een sterke wil, als pup hebben we de handen vol aan hem gehad.

Maar het is absoluut een lieverd, hij is graag bij ons in de buurt, zeker als we in de keuken zijn.want iets van de aanrecht jatten dat kan hij als de beste . Helaas is Abos in 2023 overleden op 11 jarige leeftijd.

Begin 2012  kwam Bosi bij ons, een super lief en makkelijk meiske. Het klikte goed met Abos, al kwam ze de eerste tijd wel vaak bij ons bescherming zoeken als hij te wild speelde.

Maar al snel stond ook Bosi haar mannetje wel.  Ze heeft de karakter eigenschappen van de Ridgeback, ze is eigenzinnig, vindt vreemde mensen niet zo interessant , maar kruipt iedere avond wel lekker tegen de baasjes aan op de bank.

Op 25 april 2014 hadden we ons eerste nestje van onze lieve Bosi , uit deze worp hebben we Ayara van het Cranendonckse Land , roepnaam Yara ,zelf behouden. Ayara is een mooi en lief teefje. Ze is heel zelfbewust en houdt zich goed staande in de roedel.

Op 12 oktober 2015 werd onze Baina bij ons geboren, uit het 2e nestje van onze Bosi & Jomo. Baina is dol op rennen en springen, ze is atletisch gebouwd en mooi gespierd. Ze is heel vriendelijk van karakter en erg op haar baasjes gericht. 

In november 2017 kwam Soeky bij ons wonen, een prachtig meisje met een heel leuk karakter, ze deinst nergens voor terug en voelt zich prima thuis in onze roedel. 

In januari 2019 is de roedel uitgebreid met onze prachtige Cessey, dochter van Bosi & Norman en in 2023 bleef Fenna bij ons wonen, ze is de dochter van Cessey. 

We gaan vaak met onze honden fietsen of wandelen in de bossen of op zandvlaktes, dan kunnen ze lekker rennen. Dit vinden ze heerlijk.  Je kunt dan goed zien hoe ze vroeger op de leeuwen jaagden, ze werken echt samen om een hond in te sluiten en te vangen.

Dagelijks gaan ze mee naar ons eigen bosperceel waar ze zich erg goed vermaken met het speuren naar muizen en rennen en spelen. Als ze moe zijn komen ze in het huisje uitrusten. 

Wat we met dit verhaal willen vertellen is dat onze honden bij het gezin horen, ze zijn altijd waar wij ook zijn. Dit zoeken wij ook in de mensen die zich aanmelden voor een puppy. 

Nu, ik zou zeggen lees onze site eens door, iedere hond heeft ook een eigen pagina. 

Eens per jaar fokken wij een nestje , meer informatie hierover staat onder de tab nestjes en nieuws.

Wij fokken volgens de regels van het verenigingsfokreglement van de Rhodesian Ridgeback Club Nederland, de RRCN en de Raad van Beheer op Kynologisch Gebied in Nederland. De pups worden gecontroleerd op Dermoid sinus door de controleurs van de rasvereniging. De ouderhonden hebben diverse gezondheidsonderzoeken en testen ondergaan. 

Wij hebben samen diverse scholingen en cursussen gevolgd over gezonde voeding voor honden, de fokkerscursus en exterieur & Beweging via de RRCN en homeopatische EHBO bij honden en hondenmasseur.

Voor vragen of andere zaken zijn we altijd bereikbaar,mail of bel  gerust,de gegevens staan bij de tab contact ,groetjes Geert&Lenie