Het opgroeien van de pups:

We hebben een aparte puppy kamer die grenst aan de woonkamer ingericht als kraamkamer. Zo hebben de pups alle ruimte om op te groeien in een rustige en veilige omgeving, na enkele weken zullen we ze betrekken bij het leven in de woonkamer en gaan ze kennismaken met onze andere honden. Als ze oud genoeg zijn dan mogen ze overdag gaan spelen in onze omheinde tuin. Tijdens de socialisatie periode van de pups zullen we zorgen dat ze kennismaken met allerlei omstandigheden, zo komen er kinderen op bezoek om met ze te knuffelen, ze leren andere dieren kennen zoals koeien, kippen , paarden . We gaan met ze rijden in de auto om ze ook daar aan te laten wennen. Ook de normale dagelijkse dingen zoals de geluiden van de stofzuiger , het verkeer en de wasmachine komen voorbij. 

Er zal alle weken dat de pups bij ons wonen 24-uurs toezicht zijn, we zijn alle dagen thuis en in de nabijheid .

Wij werken verder met divers speelmateriaal wat ervoor zorgt dat de pup zijn evenwichtsorgaan gaat ontwikkelen en kennismaakt met balans oefeningen . Om de neus te stimuleren beginnen we al vroeg met het inzetten  van speel en zoek spellen. 

De pups worden optimaal gesocialiseerd. We willen nieuwe eigenaren ook ruime bezoekmogelijkheden geven en staan altijd open voor vragen . Voor bezoeken zijn de weekenden vanaf de 4e week gereserveerd.

Graag willen we belangstellenden van te voren spreken om samen over de Rhodesian Ridgeback te praten, dit is zeker geen ballotagecommissie , maar wel een gesprek waarin we willen weten wat iemands ervaring met honden is en waarom men wil kiezen voor een Rhodesian Ridgeback.  Het is immers geen standaard ras. Wij zoeken baasjes met veel tijd en ruimte voor de ridgeback en waar hij een lid wordt van het gezin. We verwachten dat de baasjes openstaan voor het volgen van een training die geschikt is voor de ridgeback. Wij verwachten dat de baasjes openstaan voor het voeren van vers vlees ipv brokken aan de hond!

Het kennismakingsgesprek draagt ook bij aan de beste keuze / match tussen de nieuwe baasjes en de puppy.

Met 5-6 weken krijgen de pups een karaktertest door een externe professional . Deze test en onze eigen expertise en kennis van de pups vormen de basis van het plaatsen/toewijzen van de pups aan de baasjes.  Wij als fokker beslissen welke pup bij de toekomstige baasjes wordt geplaatst.

De pups worden met 2-4-6-8 weken ontwormd. Met 6 weken is de eerste enting door de dierenarts, de pups worden dan ook door de dierenarts onderzocht.  Wij werken samen met Miranda de Bie van natuurlijk evenwicht bij dieren om zo de juiste balans te vinden tussen de reguliere en homeopatische zorg voor de honden. 

De Raad van Beheer komt de pups voorzien van een chip en neemt van iedere pup een DNA monster en zal dan ook controleren of alles in orde is met de moederhond en de omgeving waar de pups opgroeien. 

Nadat de pups gechipt zijn komen er twee controleurs van de RRCN (Rhodesian Ridgeback Club Nederland) om een nestcontrole uit te voeren. Dit houdt in dat ze alle pups controleren op o.a. de ridge, de kronen, het gebit en de DS. De DS ,dermoïd sinus is een afwijking die kan voorkomen bij de Ridgeback. 

De pups worden dus uitgebreid gecontroleerd door zowel de dierenarts als de RRCN en de Raad van beheer. Wij werken verder met een koopcontract. De pups blijven bij ons tot ze tenminste 8 weken oud zijn. 

De pups worden afgespeend op vers vlees (KVV) . Wij verwachten dat de nieuwe eigenaars deze wijze van voeren door zullen zetten tot tenminste 16 weken om zo een optimale darmflora te creëren bij de pup.  

Als de pups geboren zijn dan komt er een whats-app groep op de telefoon waarin dagelijks filmpjes en foto's door ons gedeeld worden. Tijdens bezoek momenten ontmoeten de baasjes ook elkaar , hierbij zijn al vele leuke contacten ontstaan. Als de pups ongv 6 maanden zijn is er een nestreunie in ons eigen omheinde bos zodat ze fijn met elkaar kunnen spelen. 

Wij fokken volgens de regels van de rasvereniging , de RRCN. Zij hanteren een fok reglement, het VFR . Op hun site is dit reglement te lezen. 

https://www.rrcn.nl/VFR/vfr.php

Ben je serieus geïnteresseerd in een pup of in de combinatie van de ouderdieren, dan kun je je aanmelden en op de wachtlijst/geïnteresseerde lijst laten plaatsen.

Bij het plaatsen op een wachtlijst/geïnteresseerde lijst kunnen geen rechten en plichten aan worden ontleent voor het bekomen van een pup. Wij wensen namelijk eerst persoonlijk kennis te maken met een geïnteresseerde.

Zolang de pups bij mij als fokker verblijven blijf ik als fokker de eigenaar van de pups tot op het moment van de daadwerkelijke overdracht: Het ophalen van de pup, overschrijven van het eigendomsbewijs en uiteraard na volledige betaling.