Bumaji Landheer Rhoderik

Roepnaam ABOS

Abos is geboren op 11 november 2011 in Rhodesian Ridgeback kennel Bumaij, zijn ouders zijn  Bumaji Bwana en A Jig Jag Massai Joker of Ekongo Kaross.

Zijn pedigree , gezondheidsonderzoeken en showresultaten staan onder de tab informatie.

Abos heeft een mooie tarwekleurige vacht en een zwart masker.

Hij heeft een perfecte ridge. Zijn hoogte is 69 cm en hij weegt 44 kilogram.

Abos is een mooie grote trotse en stoere reu. Abos is gecastreerd en heeft geen nakomelingen.

Abos was onze eerste Ridgeback, we waren direct verliefd op het mooie pupje met het groene bandje.

We zijn iedere week bij de fokster Sabine gaan kijken en op 31-12-11 hebben we hem opgehaald.

We hadden onze handen vol aan dit temperamentvolle heertje, het was erg belangrijk om hem consequent te benaderen. Want het gezegde ; een Ridgeback heb je niet aan een vaste lijn maar aan een elastiek, is op hem zeker van toepassing. Iedere dag opnieuw probeerde hij te kijken of de regels nog hetzelfde waren als de dag ervoor. Gelukkig is dit helemaal goed gekomen en zijn we dol op hem. Hij is lief en aanhankelijk, een fijne knuffelbeer.

Voor Abos is het belangrijk dat hij zijn energie kwijt kan met spelen maar als de fiets naar buiten komt is hij niet meer te houden, heerlijk vindt hij dat. Sinds 2015 doet hij ook mee aan de coursing dagen die voor de ridgebacks georganiseerd worden. .

Waar hij absoluut de beste in is , is het jatten van eten ,niks is veilig op de aanrecht of tafel. Hij is altijd in de buurt tijdens het koken en let goed op of er toevallig niets op de grond valt. Peperkoek en chocomel zijn absoluut de favoriet.