Baina van het Cranendonckse Land

NHSB nummer : 3020672

Baina is op 12 oktober 2015 bij ons geboren,  haar ouders zijn Mswati's Zunguri (Bosi) en Baganda Xubmatuba Red Jomo (Jomo) (http://www.o-dogs.de)

Onder de knop informatie die hierboven staat vind je haar pedigree/stamboom en alle gezondheidsonderzoeken ; 

HD A , ED vrij , DM N/N, JME N/JME

Haar vachtkleur is een mooie warme tarwe kleur , ze heeft een donker masker om de neus en een perfecte ridge. 

Haar hoogte is 67 cm  en het gewicht is 40 kilo.

Onze Baina is echt een super lief meissie met een prachtig karakter, zeer vriendelijk en zelfverzekerd en ze is altijd bij ons in de buurt. Zitten we op de bank dan wil ze ertussen zitten, ga je naar het toilet dan zit ze te wachten bij de deur, zijn we boven dan wacht ze onderaan de trap, ze is onze schaduw.

Baina heeft een hele relaxte stabiele persoonlijkheid en is niet snel van iets onder de indruk.

Baina gaat goed om met andere (vreemde)honden, ze speelt graag met de andere honden in onze roedel, vooral met halfzus Yara.  In juni 2016 ging ze voor de 1e x mee naar de coursing, ze is heel sportief en doet niets liever dan rennen en springen. Baina heeft gehoorzaamheidscursussen en  showtraining gevolgd. Baina is erg leergierig en nieuwsgierig en houdt van beloningen en het is erg leuk om met haar te "werken".

SHOW:

Haar showdebuut maakte ze op 29 mei 2016 op de Belgische Rhodesian Ridgeback Club in Bonheide , ze was toen 7 maanden en kwam uit in de puppy klasse en haalde een mooie 4e plaats ,score Veelbelovend. Aan het einde deden we ook mee aan de verkiezing van het mooiste Ridgeback hoofd en dit heeft ze gewonnen, we waren dus supertrots op ons knappe meisje en sindsdien noemen we haar ook wel Miss Belgïe :). 

Op 27 augustus 2016 was de clubmatch van de RRCN (Rhodesian Ridgeback Club Nederland) in Heteren, Baina deed met haar 10 maanden mee in de sterke fokkersklasse. Ze was hier de jongste deelnemer maar ze deed het uitstekend. Keurmeester Foss uit Zweden gaf haar een Uitmuntende score en een prachtig rapport. 

Op 11 juni 2017 deed ze samen met haar broers en zussen mee met de nakomelingendag van de RRCN, ook hier kreeg ze een prachtig rapport mee naar huis. 

RRCN Clubmatch 2 september 2017: Baina behaalde de 3e plaats in de jeugdklasse met een uitmuntende score.

Puppy's/Offspring:

op 24 juni 2018 is het 1e nestje van 10 pups van onze Baina en Samburu (Hujambo Samburu of Sambesi Waters) geboren, meer informatie staat onder de tab nestjes. 

Op 15 Maart 2020  is haar  2e nestje van 11 pups geboren, vader is  Puerto Rico , zie voor meer informatie : Baina en Rico 2020

In oktober 2021 verwachten we haar 3e en laatste nestje. We herhalen de combinatie van Baina & Rico.